Süleyman Demirel Üniversitesi “2025-2026 Akademik Yılı Mezuniyet Törenleri”nin ilk gününde 3 bini aşkın öğrenci mezun olmanın coşkusunu yaşadı. Törende mezuniyet heyecanı ve gururu bir arada yaşanırken, öğrenciler diplomalarını alarak yeni yaşamlarına ilk adımlarını attı.
Diplomalarını almaya hak kazanan öğrenciler için 19 Mayıs Açık Hava Tiyatrosu ve Öğrenci Meydanı’nda coşkulu bir mezuniyet töreni düzenlendi. Tören, Isparta Valisi Abdullah Erin, Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Isparta Belediye Başkan Vekili Uğur Büyükçulcu, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, Prof. Dr. Mehmet Gençtürk, Prof. Dr. Sabriye Ercan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademik ve idari personel, öğrenciler ve ailelerin katılımıyla gerçekleştirildi. Mezuniyet törenlerinin ilk gününde Hukuk Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Atayalvaç Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Sivil Havacılık Yüksekokulu ve Eczacılık Fakültesi mezunları diplomalarını alarak keplerini gökyüzüyle buluşturdu.
Müzik eşliğinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile başlayan törende, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile aramızdan ayrılan eğitimci, personel ve öğrenciler anısına saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Akademi Kültür Sanat Spor Kulübü tarafından halk oyunları gösterisi sunuldu.
Törenin SDÜ Öğrencileri adına ilk konuşmasını Hukuk Fakültesini birincilikle tamamlayan Ezgi Oduncu yaptı. Oduncu konuşmasında, başarıya ulaşmalarında yalnızca zekânın değil azim ve sabrın da büyük rol oynadığını vurguladı. Eğitim hayatı boyunca en büyük desteği ailesinden gördüğünü dile getiren Oduncu, akademik süreçte kendilerine rehberlik eden tüm akademisyenlere de teşekkür etti. Mezuniyetin bir son değil, yeni bir başlangıcın ilk adımı olduğunu vurgulayan Oduncu, tüm mezunlara başarılar dileyerek sözlerini tamamladı.
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi birincisi Rıza Can Akgün yaptığı konuşmada, dört yıl önce büyük bir heyecanla başladıkları üniversite yolculuğunun sonuna geldiklerini söyledi. Bu süreçte önemli tecrübeler kazandıklarını belirten Akgün, verilen emeklerin karşılığını almanın kendileri için gurur verici olduğunu ifade etti. Mezuniyetin aynı zamanda yeni bir başlangıcın ilk adımı olduğunu vurgulayan Akgün, geleceğe yönelik büyük bir heyecan taşıdıklarını dile getirdi. Akgün, “Bizler mühendisler olarak hayatı inşa ederken bir adım önde olmak zorundayız. Her bilgiyi memlekete faydalı işlere dönüştürmek en büyük gayemizdir.” dedi.
Mimarlık Fakültesi mezunu Osama Hashed Saif Qasem ise Süleyman Demirel Üniversitesinde eğitim almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kendilerine sunulan imkânlar için teşekkür etti. Uluslararası öğrenciler adına konuşan Mimarlık Fakültesi mezunu Osama Hashed Saif Qasem, 4 yıllık bu süreci başarıyla tamamlamanın haklı gururunu taşıdıklarını ifade etti. Uluslararası bir öğrenci olarak elde ettiği başarının yalnızca akademik bir kazanım olmadığını vurgulayan Qasem, farklı ülkelerden gelseler de bilgi ve kültür taşıyan birer değer aktarıcısı olduklarını dile getirdi. Eğitim hayatı boyunca kendilerine katkı sunan tüm akademisyenlere teşekkür eden Qasem, ailesine ve kendisine her zaman destek olan herkese minnettarlığını ifade etti. Isparta’da unutulmaz anılar biriktirdiğini belirten Qasem, Türkiye’nin kendisine kucak açmasından dolayı teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.
Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan ise mezuniyetin uzun ve emek dolu bir sürecin son noktası olduğunu belirterek öğrencileri, ailelerini ve akademik personeli tebrik etti. Mezunlara seslenen Prof. Dr. Saltan, üniversite yıllarında edinilen bilgi ve becerilerin yanı sıra topluma ve insanlığa katkı sunmanın önemine dikkat çekti. Başarının yalnızca makam ve unvanlarla ölçülemeyeceğini ifade eden Prof. Dr. Saltan, “Bugün hangi fakülteden mezun olursanız olun, asıl değerli olan yıllar sonra da kendinizden sonraki nesillere ilham verebilmektir. Gerçek başarı; topluma, bilime ve insanlığa katkı sağlayabilmek, kalıcı bir iz bırakabilmektir.” dedi. SDÜ’nün öğrencilerine özgürlükçü, paylaşımcı ve toplumla iç içe bir eğitim anlayışı sunduğunu vurgulayan Prof. Dr. Saltan, mezunların gelecekte karşılaşacakları zorlukları bilgi, birikim ve cesaretle aşacaklarına inandığını belirtti. Mezunlara çok çalışmaları, üretmeleri ve sürekli kendilerini geliştirmeleri tavsiyesinde bulunan Prof. Dr. Saltan, “Önünüzde uzun bir yol olsa bile cesaretle attığınız her adım yolunuzu aydınlatacaktır.” ifadelerini kullandı. Konuşmasında ailelere de özel olarak teşekkür eden Prof. Dr. Saltan, öğrencilerin çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatılmış, aynı zamanda milli ve manevi değerlere bağlı bireyler olarak yetiştirildiğini söyledi. Ailelere hitaben, “Sizlerin emanetini gözümüz gibi koruyarak yine sizlere teslim ediyoruz.” dedi. Akademik personele de teşekkür eden Prof. Dr. Saltan, Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrencilerin yetişmesinde emeği bulunan tüm öğretim elemanlarının Üniversitenin başarısındaki en önemli paydaşlarından biri olduğunu vurguladı.
Isparta Belediye Başkan Vekili Uğur Büyükçulcu da Süleyman Demirel Üniversitesi mezunu ve mensubu olmaktan her zaman onur ve gurur duyduğunu belirterek tüm mezunları tebrik etti. Diplomaların mezunların bundan sonraki hayatlarında önemli bir rehber olacağını ifade eden Büyükçulcu, SDÜ mezunu olmanın büyük bir ayrıcalık olduğunu vurguladı. Mezunların bu kimliği hayatları boyunca taşıyacaklarına inandığını söyleyen Büyükçulcu, öğrencilerden Isparta’yı, hocalarını ve üniversitelerini unutmamalarını istedi.
Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz ise konuşmasında üniversiteden mezun olan öğrencilere hayatlarında başarılar diledi. Gençleri yetiştiren aileleri de tebrik eden Milletvekili Gökgöz, anne ve babaların emeklerinin çok kıymetli olduğunu vurguladı. Tüm ailelere teşekkür eden Milletvekili Gökgöz, “Allah hepinizden razı olsun.” dedi.
Isparta Valisi Abdullah Erin de yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ufkuna ve ideallerine katkı sunacak gençlerin mezuniyetine tanıklık etmekten büyük gurur duyduğunu ifade etti. Mezun olan öğrencileri tebrik eden Vali Erin, bu başarının ülke ve millet için hayırlı olmasını temenni etti. Mezunlara seslenen Erin, hayatlarının yeni bir sayfasına adım attıklarını belirterek, “Cesur olun, ilim ve öğrenmenin peşinden gitmekten vazgeçmeyin. İdeallerinizden asla taviz vermeyin.” dedi.
Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.
Daha sonra Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız yönetiminde tüm mezunlar “Süleyman Demirel Üniversitesi Mezuniyet Andı”nı okudu. Andın ardından keplerini gökyüzüne fırlatan mezunlar, mezuniyet coşkusunu aileleri ve arkadaşlarıyla birlikte doyasıya yaşadı.
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)

.png)







.png)







.png)





